Almere International School

Almere International School heeft als doel om economische groei en diversiteit in Almere te stimuleren. Dit willen ze doen door expatgezinnen aan te trekken en hoogwaardig onderwijs aan te bieden om de internationale status van de stad te versterken. Het nieuwe schoolcomplex, gelegen in de groene omgeving van Annapark, herbergt zowel de International Primary School als de International Secondary School. De faciliteit is ontworpen om aanvankelijk 700 leerlingen te huisvesten, met uitbreidingsplannen om plaats te bieden aan 1.000 jonge leerlingen. De bouw begon eind september 2021 en werd voltooid in het voorjaar van 2023.

Het centrale gebouw en de vleugel komen samen in het vier verdiepingen: het auditorium, gymzalen, muziek- en dramalokalen, bibliotheek en cafetaria. De drie onderling verbonden delen van het gebouw zijn zorgvuldig geplaatst in een groene buitenruimte met grasvelden, fruitbomen en educatieve moestuinen die bijdragen aan de omliggende omgeving van de gebouwen.

[Almere International School ]
[Almere International School ]
[Almere International School ]

De uitdaging

De architectonische visie voor de school vereiste precisie en duurzaamheid in materialen. Het verbinden van drie verschillende delen - een basisschool, een middelbare school en een centraal gemeenschappelijk gebied - vereiste een samenhangend ontwerp en robuuste constructie. Daarnaast vormde het verkrijgen van materialen op maat en specificaties van het project een logistieke uitdaging.

Vooral voor kleinere onderdelen van het ontwerp en binnen een duidelijk gedefinieerd budget. Op basis van de eisen van de opdrachtgever en de voorkeur van de architect voor het materiaal Colorcoat Prisma® van Tata Steel, werd gevelinstallateur Welmecon ingeschakeld om de bouw van de gebouwschil van dit project te coördineren. Zij zijn gespecialiseerd in metalen dak- en gevelsystemen.

 

De oplossing

Welmecon verwerkte Colorcoat Prisma® in de bouw van de school. “De keuze voor Colorcoat Prisma® was ingegeven door de moderne esthetiek, lage onderhoudsvereisten en de uitzonderlijke Confidex® Garantie voor gebouweneigenaren, die perfect past bij de eisen van de school op het gebied van kwaliteit en functionaliteit,” zegt Robin Dekker, Werkvoorbereider bij Welmecon. “Daarnaast verhoogt de rijke gouden tint van de Ephyra kleur de visuele aantrekkingskracht van de wandpanelen.”

Colorcoat Prisma® onderstreept de hoge kwaliteit en esthetiek van de gevel. Het innovatieve voorgelakte staal met drielagentechnologie zorgt voor maximale corrosiebestendigheid, robuustheid en ongeëvenaarde UV-bescherming. Dit wordt

ondersteund door de Confidex® Garantie tot 40 jaar voor industriële en commerciële gebouwen. Naast de hoge esthetische en functionele eisen was de gouden tint van Ephyra een beslissende factor bij de keuze voor Colorcoat Prisma®, omdat het staat voor het innovatieve en het hoogwaardige onderwijs dat studenten ontvangen aan de Almere International School.

Om te voldoen aan de eisen van de architecturale ambities van de Almere International School, werkte Welmecon samen met Jack Muller die al vele jaren Tata Steel producten aanbiedt. “Bestellingen van klanten kunnen soms te klein zijn om direct bij Tata Steel te plaatsen,” legt Erik Schroemges uit, Account Manager Pre-finished Metals bij Jack Muller. “Jack Muller bestelt echter grote hoeveelheden van populaire kleuren en kan kleine bestelhoeveelheden aanbieden. Op deze manier bieden we onze klanten flexibiliteit in productkeuze terwijl we ook de administratie vereenvoudigen en korte levertijden ondersteunen.”

Zodra de bestellingen door Jack Muller waren ontvangen, verwerkten ze de staalrollen verder in kleinere hoeveelheden voordat ze werden geprofileerd tot gevelpanelen. “We zijn trots op het leveren van een op maat gemaakte service en korte doorlooptijd,” voegt Erik Schroemges toe. “Dit is alleen mogelijk dankzij onze samenwerking met Tata Steel. We waarderen de flexibiliteit en efficiëntie van hun service en de kwaliteit van hun productportfolio.” Door samenwerking kwamen kwaliteit en expertise optimaal samen. Op deze manier werd voor dit project een architectonische visie omgezet in een educatieve ruimte voor verschillende generaties.