[Sandwichpanelen]

Duurzaam flexibel en design. Geïsoleerde panelen nemen steeds meer een toevlucht, en niet alleen voor gebruik als exterieur, zoals gevels en daken, maar juist ook voor gebruik als interieur, zoals scheiding-, tussenwanden of een unit binnen een unit zoals o.a. koelcellen, stilte ruimte etc. Het levert kostenbesparingen op, is eenvoudig, snel en schoon gemonteerd. Voor elke toepassing een oplossing. Alle beschikbare voorgelakte metalen voor de panelen zelf of bijpassende accessoires kunnen wij jou leveren.

 

Ga direct naar maakindustrie  Vraag een adviesgesprek aan

[Sandwichpanelen ]

Wat is nu precies een geïsoleerd paneel? Deze bestaat uit twee metalen delen met daartussen een laag isolerend materiaal. Het paneel dankt zijn naam aan de manier van produceren: twee metalen delen ‘sandwichen’ de laag met isolerend materiaal, ook wel sandwichpaneel genoemd. Naast een sandwichpaneel bestaan er ook enkelvoudige panelen zonder isolatie. In dit geval wordt er uit voorgelakt metaal, voorzien van een topcoat en backcoat een profiel gerolvormd. Meestal valt de backcoat uit het zicht en de topcoat in het zicht. Ook voor dit soort panelen en toe te passen accessoires hebben wij materiaal op voorraad beschikbaar op rol of plaat.

 

Voordelen van geïsoleerde panelen

Door geïsoleerde panelen te gebruiken, ben je gegarandeerd van energiekostenbesparing op de langere termijn. Het houdt warmte in de wintermaanden, en kou van bijvoorbeeld airconditionering in de zomermaanden, goed vast. Echter, denk ook eens aan koel- en vriesruimtes waar je binnen een gebouw te maken hebt met enorme temperatuurverschillen. Ook dat wordt door de inzet van de juiste panelen optimaal geregeld. Ontzettend duurzaam dus! De panelen zijn snel, eenvoudig en flexibel te installeren met behulp van mechanische hefapparatuur en een installatieproces met enkelvoudige bevestiging. Het design is ook nog eens eindeloos vanwege vele kleur-, lak- en esthetische mogelijkheden. Maatwerk is voor ons dus een fluitje van een cent. De panelen kunnen gerecycled worden, waarbij het metaal wordt gescheiden van het isolatiemateriaal en oneindig dienst kan doen voor de productie van nieuw voorgelakt staal en we samen met jou bijdragen aan een circulaire toekomst.

 

Alternatief voor poedercoating

Bij JACK MULLER kiezen we bewust voor voorgelakt staal geproduceerd in Europa en UK. Op de vraag natlakken of poedercoaten is ons antwoord zonder twijfel; kies voor voorgelakt staal. De combinatie van hoogwaardige coatings en metaal resulteert in een krachtig product met universele toepassingen en indrukwekkende designs. Dit is veel meer dan alleen gecoat plaatstaal. Diverse lakken zijn beschikbaar met elk hun eigen kenmerken zoals; kleur, design, corrosie- en UV bescherming, flexibiliteit, krasvastheid, laagdikte en weerstand tegen chemicaliën. Designs in hout en roestvrijstaal zijn niet te onderscheiden van de echte materialen, alle denkbare kleuren gecombineerd met unieke eigenschappen op het gebied van verwerking en duurzaamheid, maken jouw paneel tot een uniek product. Ook in toepassingen waar je geen organisch gecoate staalband zou verwachten en tot 30% goedkoper dan achter lakken. Wij gaan graag het gesprek me je aan over de mogelijkheden van voorgelakt metaal voor jouw toepassing.