[Constructie zonnepanelen]

Door de groei van de Solar branche, is er een gestaag toenemende behoefte aan stevige stalen draagconstructies voor zonnepanelen, zowel voor hellende als voor vlakke daken als voor opstellingen in het veld. Daarnaast zijn winddeflectoren (aerodynamische elementen, die óf bovenop, óf rondom de panelen worden geplaatst), een beslist nuttige aanvulling om de wind goed te geleiden en te stabiliseren en om blad af te vangen. Voor de materialen - ZM en voorgelakt - waaruit de genoemde componenten worden geproduceerd, ben je bij JACK MULLER® aan het juiste adres. De basis voor een veilig en betrouwbaar, maar ook duurzaam Solar systeem is naast de uiteraard noodzakelijke zonnepanelen, de stalen begeleiding van kwalitatief hoogwaardig ZM en voorgelakt plaat- en bandstaal, geproduceerd in Europa volgens de geldende EU-richtlijnen en voor jouw toepassing op maat gemaakt in het Steel Service Center van JACK MULLER® in Wijchen.

 

Ga direct naar maakindustrie  Vraag een adviesgesprek aan

[Zonnepanelen]

ZM voor draagconstructies zonnepanelen

Wanneer ZM wordt blootgesteld aan bepaalde omgevingsfactoren, vormt het een zeer dichte zinkhoudende beschermende laag op (snij)kanten, lassen, perforaties en krassen. De unieke gesloten beschermlaag van Zink Magnesium overtreft het effect van de meer poreuze laag van traditioneel gegalvaniseerd staal.

ZM heeft een uitzonderlijke metallische coating, die naast zink ook 3% magnesium en 3,5% aluminium bevat. Deze unieke samenstelling is doorslaggevend voor een stabiele, hechte coating en waarborgt een ongeëvenaarde oppervlakte- en snijkantbescherming tegen corrosie. ZM is daarnaast ook een milieuverantwoord product, doordat er minder zink gebruikt wordt in vergelijking met pure

zinkbekledingen en daarmee helpt om natuurlijke hulpbronnen in stand te houden. ZM noteert een superieure corrosieweerstand in de categorie RC5 en kwalificeert zich daarmee zelfs voor toepassing in kustgebieden en in hoog alkalische omgevingen (chloride en ammoniak bij resp. zwembaden en stallen). ZM is wereldwijd getest in een veelheid aan verschillende omgevingsomstandigheden. De testresultaten tonen aan dat de corrosiebescherming bij ZM 3 maal beter is dan bij standaard verzinkt staal. Dit resulteert in een verbetering van de verwachte levensduur met een factor 3. ZM verbetert de bescherming tegen corrosie voor draagconstructies voor fotovoltaïsche zonnepanelen, zowel voor op het dak als in het veld (in beton of zand-, leem- en kleigrond). ZM is opgenomen in de nieuwe versie van de ASTM A1046-22 en geclassificeerd als een Type 2 coating.

Kantenbescherming door self healing effect

Wanneer ZM wordt blootgesteld aan bepaalde omgevingsfactoren, vormt het een zeer dichte zinkhoudende beschermende laag op (snij)kanten, lassen, perforaties en krassen. De kantenbescherming door dit zgn. self-healing effect verzekert de geproduceerde delen van een volledige bescherming. De unieke gesloten beschermlaag van Zink Magnesium overtreft het effect van de meer poreuze laag van traditioneel gegalvaniseerd staal.


Duurzame producten

Voor een “low carbon footprint” is ZM ook leverbaar met XCarb®. Het “XCarb recycled and renewably produced” label wordt uitsluitend toegekend aan staal dat is geproduceerd in een elektrische hoogoven (EAF) met gebruikmaking van een hoog aandeel schrootmateriaal en 100% hernieuwbare elektriciteit. Hoge sterkte staalkwaliteiten zijn leverbaar en ook eventuele laagdikten voor bekleding ZM 70 - ZM 620, tot zelfs een ZM 800 in een gezamenlijke ontwikkeling met JACK MULLER® en de producent. Voor het vervaardigen van winddeflectoren is JACK MULLER® SLIM+ een hoogwaardig voorgelakt materiaal, eveneens op basis van XCarb®, leverbaar in zowel de JACK MULLER® Basis als in de JACK MULLER® UV variant. Voorlopig in de kleuren ca. RAL 9002 en ca. RAL 9010 maar dit zal snel uitbreiden. Door ons gerecycled en duurzaam geproduceerd staal te kopen, verklein je de CO2 voetafdruk van jouw proces, project en (eind)product.