Wat is onze historie

Waar kun je plaatstaal kopen? Die vraag lag ten grondslag aan het ontstaan van JACK MULLER. Zoals veel succesvolle bedrijven begon ook JACK MULLER vanuit huis. Na vele jaren ervaring te hebben opgedaan, eerst bij een onafhankelijk en daarna bij een fabrieksgebonden Staal Service Center, was in 1998 het moment daar voor JACK MULLER om de sprong te wagen en voor zichzelf te beginnen.

Destijds een heel grote stap samen met Hellen en hun drie nog jonge kinderen. Het jaar 1998 was hectisch, maar tegelijkertijd de start van een prachtig bedrijf, het verhandelen van voorgelakt plaatstaal op basis van expertise en kennis van de markt, op dat moment nog zonder eigen voorraad. Jack kocht staal in en verkocht het door aan contacten in zijn netwerk. Al snel begonnen klanten te vragen naar staalplaten. Op een beurs in Duitsland raakte Jack in gesprek met een Italiaanse leverancier en zo kocht hij zijn eerste machine. Die paste niet in zijn garage, en dus ging Jack op zoek naar een pand. In Wijchen vond hij een goede locatie voor een bedrijfspand en dat was meteen de eerste stap naar een gelijkmatige groei voor JACK MULLER.

Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen van de markt besloot Jack om weer om tafel te gaan met de Italiaanse leverancier. Er kwam een nieuwe machine en als reactie daarop werd het bedrijfspand in 2007 verdubbeld, waarna in 2011 nogmaals een verdubbeling gerealiseerd werd. Inmiddels raakte ook zijn zoon Glenn betrokken bij de stalen band. Tijdens de bouwcrisis onderzocht hij welke markten JACK MULLER nog meer aan zou kunnen boren en werd de focus gelegd op voorgelakt staal met als logisch gevolg uitbreiding van het machinepark. 

In 2019 nam Glenn het bedrijf over van zijn vader, nam hij nieuwe specialisten in dienst en maakte een aantal opeenvolgende automatiseringsstappen om de interne processen te verbeteren. “We ontwikkelen ons nóg sterker tot een groothandel met een servicemodule,” geeft Glenn aan, “Daardoor kunnen we onze kennis nog beter te gelde maken. Daar komt bijvoorbeeld een opdrachtgever als de Markthal uit voort. UV- bestendigheid, corrosiegevoeligheid, duurzaamheid we houden er rekening mee in ons adviestraject. Dat kunnen we waarmaken, omdat we onafhankelijk zijn en dus niet gelieerd aan één staalfabrikant. We zoeken een producent die past bij de klantvraag, op die manier houd je de kwaliteit zelf in de hand, want die moet gewoon goed zijn!” Op dit moment is het Staal Service Center JACK MULLER een internationale speler in een nichemarkt voor voorgelakt en voorbekleed plaat- en bandstaal.

[Historie | Jack Muller]
[Historie | Jack Muller]