[Jack Muller UV]

Meer bescherming tegen UV-belasting. JACK MULLER® UV is een klassieker en biedt naast elegantie en functionaliteit een grote weerstand bij UV-belasting. In hoofdzaak voor buitentoepassing; denk aan dak- en gevelbeplating en bijpassende accessoires. Verkrijgbaar in vele kleuren, direct leverbaar vanuit ons magazijn in Wijchen en geproduceerd in Europa volgens de geldende EU-richtlijnen. Afhankelijk van bewerkingen, toepassing en locatie wordt er door de producent tot wel 20 jaar garantie gegeven. Deze geven wij uiteraard automatisch door.

 

Bekijk kleuren  Vraag een sample aan

[Jack Muller UV]

De Polyester glad 35µm, ofwel JACK MULLER® UV, is een flexibel, breed inzetbaar voorgelakt materiaal met de minimaal vereiste bescherming en sublieme weerstand tegen UV. Met de bewuste keuze om nu al de traditionele PVDF te vervangen door het eveneens hoogwaardige product. JACK MULLER® UV lopen wij - passend binnen ons duurzaamheidsbeleid - vooruit op de laatste voorstellen op het gebied van reductie van PFAS. Hiermee is JACK MULLER® UV één van de coatings met specifieke eigenschappen binnen ons assortiment. Ecologisch gezien is dit een zeer interessant en doelmatig product voor voornamelijk buitentoepassing. Dit wordt bewerkstelligd door het thermisch verzinkte substraat, vrij van zeswaardig chroom en zware metalen, in combinatie met de toegepaste thermohardende verf.

 

Sublieme UV-weerstand

De coating van JACK MULLER® UV is met name geschikt voor geveltoepassingen in een niet agressieve omgeving. De RUV4 classificatie van dit product zorgt, door een verbeterd kleur- en glansbehoud, voor een langdurig mooie uitstraling, zelfs op grote hoogte. Het zorgvuldige productieproces en de kathodische bescherming door de metallische coating, bieden met categorie RC4 een verbeterde corrosieweerstand, alsmede snijkantbescherming. JACK MULLER® UV wordt niet aangeraden in het kustgebied en in een omgeving van zware industrie. 

 

Organische coating

JACK MULLER® UV wordt standaard geleverd met een kwalitatief hoogwaardige topcoat en backcoat. Deze coatings worden zeer gelijkmatig en gecontroleerd aangebracht waardoor de kwaliteit, kleur en dekking zeer constant is. De 35μm polyester topcoat beschermt het profiel of ander product tegen weersinvloeden, met name UV-belasting. De toegepaste duurzame verfsystemen zorgen voor een complete set technische en esthetische kenmerken, die resulteren in een goede kwaliteit en een langdurig fraai uiterlijk door een mix van kleur en glansgraad.