[SLIM]

Op het gebied van duurzaamheid zijn er veel ontwikkelingen in de staalindustrie. We zorgen ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de laatste trends en volgen zo ook de ontwikkelingen op het gebied van groen staal. Deze creëren namelijk mogelijkheden voor de gehele keten. Hierover wisselen we graag met jou van gedachten om uiteindelijk te komen tot een juiste keuze en samen te kunnen bouwen aan een duurzame toekomst. Als organisatie zijn we zelf ook actief bezig met CO2 reductie (scope 1 en scope 2).

 

JACK MULLER® Basis SLIM+  JACK MULLER® UV SLIM+

[SLIM]

Vermindering van de CO2 uitstoot is voor ons een continu proces richting de gestelde doelen voor 2030 en 2050. Het lijkt misschien een lange reis maar de tijd gaat snel. We moeten slimme stappen zetten naar een circulaire economie. Indien niemand onze voetafdruk meer kan zien maar ons wel ziet lopen, hebben we weer een stap richting de toekomst gemaakt. De minus 62% in onderstaande tabel is een gemiddeld meetpunt midden 2023, maar we gaan door en hebben op bepaalde producten inmiddels minus 70% gerealiseerd.

Onze eerste bouwsteen bij een voorgelakt of metallisch bekleed product is staal. Staal is met behoud van kwaliteit 100% recyclebaar. Dat is al een heel mooi uitgangspunt, maar met XCarb® gaan we nog een flinke stap verder. Dat is een bewuste keuze. Het “XCarb recycled and renewably produced” label wordt uitsluitend toegekend aan staal dat is geproduceerd in een elektrische hoogoven (EAF) met gebruikmaking van een hoog aandeel schrootmateriaal en 100% hernieuwbare elektriciteit. De gebruikte elektriciteit is onafhankelijk geverifieerd en heeft een “Guarantee of Origin” gewaarborgd door de aankoop van ”Renewable Energy Certificates”. De opbrengst van deze Certificaten wordt weer geïnvesteerd in verdere verduurzaming. Bij JACK MULLER in Wijchen gaan we dus voor écht, voor het steeds meer daadwerkelijk duurzaam geproduceerd staal inkopen bij onze leveranciers en bieden we jou hiermee de mogelijkheid een vermindering van de scope 3, koolstofdioxide uitstoot te realiseren.

Lees interview met ArcelorMittal
[SLIM1]
[SLIM2]
[SLIM3]